Har du ett intresse för byggnader eller älskar du kanske att resa och vill se de mest fantastiska skapelserna runt om i världen? Sanningen är att några av de absolut främsta och mest populära sevärdheterna runt om på jorden också är milstolpar för den byggnadsförmåga som mänskligheten utvecklat.

Visst finns det många härliga och makalöst vackra byggnader att titta på när du besöker olika länder, men som alltid finns det några som sticker ut lite extra mycket. Här nedan kommer vi att lista ett flertal berömda byggnader som du kan ta dig en titt på när du är ute på äventyr utanför Sveriges gränser.

Cheopspyramiden i varma Egypten

Vill du ha chansen att se en mycket legendarisk byggnad är det Cheopspyramiden i Egypten som du ska besöka. Pyramiden restes för över 4500 år sedan och har förtrollat människor med sin unika struktur, sitt enorma format och sin precision. Fram till 1300-talet var pyramiden den högsta byggnad i världen och än idag vallfärdas människor för att uppleva dess mystik. Egypten är, utöver sin fantastiska pyramid, ett land att besöka för den som vill uppleva en kultur som skiljer sig mycket från den vi har i Sverige, som vill njuta av värme från både sol och befolkning och ta del av goda och smakrika maträtter.

Pantheon i den vackra staden Rom

I hjärtat av Rom kan du beskåda det andlöst fagra templet vid namn Pantheon. Pantheon restes av kejsaren Hadrianus någon gång mellan år 115-125. Namnet betyder ”Till alla gudar” och av alla Roms antika byggnader är Pantheon den som har blivit bäst bevarad genom åren. Något som gör att templet skiljer sig från mängden är hålet som du hittar i takkupolen. När ljuset strömmar in blir den redan vackra interiören ännu mer magnifik. Vill du ha ett lika vackert tak som Pantheon? Kontakta https://dmtak.se/ för en totalentreprenad.

Hagia Sofia i storstaden Istanbul

Istanbul har länge lockat till sig turister från hela världen. Staden är stor, pulserande och erbjuder mängder med shopping för den som älskar mode. Hit vänder sig också den som är förtjust i mästerverk från arkitekturens värld. Hagia Sofia är utan tvekan en byggnad att beskåda och Istanbuls mest populära och berömda sevärdhet. Hagia Sofia restes på 500-talet, men det var inte förrän år 1453 som den blev en moské. Under 1900-talet genomgick byggnaden ytterligare en förvandling och är idag ett museum.