Överallt i Sverige byggs det bostäder. I Göteborg håller man just nu på att påbörja bygget som skall bli Nordens högsta byggnad. Det är en skyskrapa som kommer att bli 240 meter hög, vilket kommer att göra att den kommer synas från både stadens centrum och från älven. Tornet som kallas Karlatornet blir en del av den nya stadsdelen Karlastaden där det kommer bli åtta kvarter med kontor, bostäder, service och handel. Det är en fin utveckling där man förstår att det finns en vilja att bygga i de stora städerna.

Nytt i Uppsala

Det byggs nytt över hela Sverige för att nå den ökade efterfrågan på bostäder. I exempelvis Uppsala skall Riksbyggen nu bygga lägenheter på Kungsgatan i det område som skall heta Senapsfabriken, där den gamla Slottsfabriken tidigare låg. Inflyttningen börjar i september 2018 fram till december 2019. Detta visar att det fortfarande byggs en hel del i städerna där det finns en stor efterfrågan. Dessa lägenheter kommer att kunna sökas via Uppsala Bostadsförmedling och är därmed hyresrätter. Även i Uppsala planeras bygget av stadens högsta bostadshus där man kommer att se vidsträckta vyer och får ett Svanenmärkt hem. Taket kommer att bli en terrass där de boende får njuta av att se inte bara Domkyrkan, utan det mesta av staden.

Köpa ny bostad

Vill du istället för att hyra en ny bostad, går det bra att köpa en bostadsrätt. För att finansiera detta kan du alltid kontakta Sambla där du kan få förmånliga lån med bra villkor. Många vill äga sin bostad och köper därmed sin lägenhet. Man kan köpa en nyproducerad lägenhet. Enklast för att få nys om alla de olika produktionerna är att hålla utkik hos olika företag som bygger nytt. Visst är det härligt att kunna flytta in i ett hem där allt är nytt och fräscht, där man inte behöver oroa sig för om den tidigare bostadsgästen städat ordentligt efter sig? Det finns många positiva saker med att det byggs mycket nytt i Sverige, speciellt när befolkningen ökar i antalet.