Rund, ljummen och skön luft i badrummet. Mjuk, go och varm handduk mot kroppen – det kan inte bli bättre! En elektrisk handdukstork gör hela badrummet behagligt, reducerar fukten och gör luftkvaliteten bättre.

Den elektriska handdukstorken

En handdukstork passar var som helst i badrummet och i vilket badrum som helst. Den är en mycket flexibel detalj och dessutom ett designstatement. Detaljer som handdukstorkar, kranar, upphängningar för toalettpapper och liknande saker kan förhöja ditt badrum till lyxkänsla även om du har standardinredning.

En elektrisk handdukstork är gjord i rostfritt stål, sedan kan stålet vara kromat, borstat eller lackat. Inuti handdukstorken finns det en olja, eller cirkulerande vätska som värms i rören, och torken är ansluten till strömuttaget. De flesta handdukstorkar är oberoende av övriga husets uppvärmningssystem och man kan slå på och stänga av dem separat med en knapp. Det går att koppla till en timer eller reglage för temperatur på de flesta handdukstorkar. Ofta har de mycket bra termostater.

En handdukstork el finns i många riktigt vackra, klassiska och modernt coola varianter – den är ett designstatement i badrummet. Idag är den ett fundament i badrummet från att i äldre badrum ha varit en lyxdetalj.

Handdukstorkarna har olika karaktär. Blanka detaljer är lite mer klassiskt medan borstad metall kan vara tuffare. Har du ett litet badrum kan det vara praktiskt att välja en tork med rörliga armar som du kan fälla ut och in. I ett större badrum kan en hel stege vara supersnyggt. Svarta handdukstorkar är också läckra, och dessa behöver matcha övrig inredning, kanske vitt kakel med tvättställ i svart porslin. Det finns också handdukstorkar som består av en snygg skärm där du hänger handduken framför. Dessa är ofta ljussatta inuti med led-lampor.

Om du planerar att bygga ett helt nytt badrum är både detaljer och färgsättningar viktiga. Du behöver bestämma från början vilken känsla du vill ha i badrummet, eller temat för badrummet. Utifrån detta väljer du sedan kranar, handdukstork och andra detaljer. Om du exempelvis vill ha en havskänsla med ljusa kakelplattor och kanske svagt ljusblåa inslag kanske borstad metall är det perfekta materialet för detaljer som handdukstorken med mera.

Rörfokus har smakfulla detaljer

De flesta välsorterade badrums- och VVS-företag har handdukstorkar, men om du vill anlita ett riktigt skickligt och idérikt företag som har arbetat länge med badrum ska du kontakta Rörfokus. I onlineshoppen presenteras flera olika typer av handdukstorkar, och några riktigt smarta på stolpar som inte tar alltför mycket plats. Du kan också mycket enkelt beställa dem, eller så kan du ta kontakt för goda råd. Det är viktigt att badrumsinstallationer utförs på rätt sätt så att det inte sipprar in fukt i väggen någonstans, då detta kan leda till dyra fuktskador. Rörfokus har bred kunskap inom VVS och badrumsinstallationer – de kan både renovera, bygga nytt, sätta kakel och se till att allt är utfört enligt protokollet. De arbetar också med totalentreprenader och har ett öga för helheten. De har en stor fysisk butik utanför Gävle om du befinner dig i detta område eller i området mellan Stockholm och Gävle.