Att jobba inom byggsektorn är roligt och händelserikt. Det är ett fysiskt arbete som många uppskattar och där får man arbeta mer med händerna än med hjärnan. Dessutom finns det många arbetstillfällen inom branschen som gör att det är tacksamt att utbilda sig till hantverkare inom byggsektorn.

Välj att jobba i byggbranschen

Det finns många olika inriktningar att välja mellan när det kommer till byggindustrin. En sak som kan vara bra att komma ihåg när man ska välja en yrkesutbildning är att ju svårare och mer ovanligt yrket är, desto mer efterfrågad kommer man att bli, vilket även lönen kommer påverkas positivt av. Dock bör man välja ett yrke som man tror att man kommer trivas med och inte bara för lönens skull.

Drömmer du om att arbeta som plåtslagare finns det många jobb tillgängliga i hela landet. Bor du i Stockholm kan du söka jobb hos https://kompetensplatslageri.se/ eller så kan du starta en egen firma. Då får du själv styra över dina uppdrag och får vara din egen chef.

Starta egen firma som plåtslagare

Du bör först ha jobbat några år inom plåtslagaryrket och fått tillräckligt med underlag för att kunna starta något eget. Det är inte smart att gå direkt från skolbänken till att starta ett eget byggföretag, eftersom du inte har jobbat inom yrket och fått lära dig alla små detaljer och lösningar som man bör känna till. Jobba några år inom ett företag där du har erfarna medarbetare som kan lära dig allt som du inte fick lära dig i skolan. Det du lär dig av att arbeta ute i verkligheten är oftast något helt annat än det du fått lära dig vid skolbänken. Dessutom får du bättre självförtroende när du vet vad som krävs av dig och blir mer förtroendeingivande.

Efter att du har fått tillräckligt med kött på benen inom plåtslagaryrket är det dags att börja gå din egen väg. Jobba helst kvar som anställd inom ett företag samtidigt som du bygger upp din egen firma vid sidan om. I takt med att din firma växer kan du lägga mer tid på den tills dess att den blir tillräckligt lönsam för att du ska kunna klara dig på den.